logoDélegyházi Hunyadi János Általános Iskola

Iskolai étkezés

Az iskolai étkezés díjszabása 2020. január 1-től

2020. január 21. Szerző: Toldi AlexandraTisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy Délegyháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete a személyes gondoskodás igénybevételéért fizetendő térítési díjakról szóló, 22/2009. (VIII.19.) önkormányzati rendeletében szereplő gyermek- és felnőttétkeztetési díjakat 2020. január 1-jén hatályba lépett, 18/2019. (XII.18.) önkormányzati rendeletében módosította a következők szerint.

 

Toldi Alexandra
iskolatitkár


Tudnivalók az étkezéssel kapcsolatban

2020. január 21. Szerző: Toldi AlexandraTisztelt Szülők!

Az étkezéssel kapcsolatban szeretném összefoglalni a tudnivalókat, mert az utóbbi időszakban elég sok félreértés történik a változások kérése és lemondások során - remélem, így segítségükre lehetek.

 • ÉTKEZÉST LEMONDANI AZNAPRA NEM LEHET.
 • Az adagszámokat mindig az előző munkanapon 11-ig beérkezett írásos jelzések alapján délig kell megküldenem az óvoda konyhájára. Írásos jelzést, kérem, első sorban az etkezes@hunyadisok.hu e-mail címre küldjenek!

  Amennyiben erre nincs lehetőség, külön papírra írt nyilatkozattal, SMS-sel, végső esetben az iskolai Facebook messengerre írt üzenettel is lemondható az étkezés. Kérem, érdemi információkat legyenek kedvesek írni (dátum szerint mely napokra nem kérnek étkezést gyermeküknek).

  Összefoglalva:pénteken 11-ig érkező jelzés esetén tudom a hétfői étkezést lemondani, hétvégi jelzések esetén már csak keddtől; hétfőn 11-ig érkező jelzések esetén a keddit, stb.

 • A LEMONDÁS A TELJES ÉTKEZÉSRE VONATKOZIK!
 • Sajnos nincs lehetőség arra, hogy csak egy részét kérjék az étkezésnek (pl. háromszori étkezés esetén csak a tízórait, de az ebédet és uzsonnát ne, stb.)

  Étkezés típusai: háromszori (tízórai, ebéd, uzsonna), kétszeri (tízórai és ebéd), tízórai (T) és ebéd (E).

  Kérem, lemondásnál vegyék ezt figyelembe - nem tudom külön lemondani a tételeket!

 • KÜLÖN KÉRÉSRE ELHOZHATÓ AZ EBÉD AZ ÓVODA KONYHÁJÁRÓL.
 • FONTOS TUDNI!Ha a gyermek betegség miatt nem jön iskolába, és az étkezése nincs lemondva, az első napon lehetőség van arra, hogy az óvoda konyhájáról az ebédet (csak az ebédet) a szülő elhozza kb. 11 óra és 12:30 között.

  Ez egy alkalommal, kizárólag betegség esetén lehetséges, az étkezést a további napokra le kell mondani!

  Ha van erre igény, írásban kérem ezt is jelezni, mert az óvoda konyháját értesítenem kell!

 • VÁLTÁS ÉTKEZÉS TÍPUSAI KÖZÖTT
 • Az étkezés típusok közötti változtatásra mindig van lehetőség, de a változást a következő hónaptól tudjuk érvényesíteni.

  A kéréseket szintén írásban kérem jelezni, a változtatás tényét a saját nyilvántartásomban előre átvezetem.

  Kérem, ne várjanak az új hónap első napjáig! Ha előre tudják, hogy gyermekük nem szeretne például tízóraizni már, kérjék a változtatást mihamarabb.

  Étkező tanuló esetében véglegesen lemondani, illetve nem étkező tanuló esetében kérni az étkezést bármelyik naptól lehet!

 • KEDVEZMÉNYRE VALÓ JOGOSULTSÁG ELLENŐRZÉSE
 • Kérem, fokozottan ügyeljenek arra, hogy a kedvezményes étkezésre való jogosultság jogcíme (nagycsaládos kedvezmény, tartós betegség, rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény) fennáll-e, illetve változik-e!

  Amennyiben a kedvezményt szeretnék érvényesíteni, az igazolásokkal együtt kérem, keressenek meg személyesen a titkárságon bármelyik szerdai napon 8-18 óra között.

 

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

 

Toldi Alexandra
iskolatitkár


Az iskolai gyermekétkeztetésről

2020. január 21. Szerző: Toldi AlexandraTisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az adminisztrációs problémák elkerülése érdekében a 2019/2020-as tanévtől az étkezés igénylése / lemondása / módosítása kizárólag írásos formában történik. Ennek elfogadott módjai:

 • SMS a +36304535268-as telefonszámra,
 • e-mail az etkezes@hunyadisok.hu e-mail címre,
 • kérelem írásos formában a titkárság felé benyújtva.

Szélsőséges esetben az iskolai Facebook messengeren leadott kéréseket is elfogadjuk, azonban lehetőség szerint kérjük, ragaszkodjanak a hivatalosabb formához. Megértésüket ezúton is köszönjük!

Kedvezmények

A szülők az 1997. évi XXXI. törvény szerinti gyermekétkeztetési normatív kedvezmény igénybevételét az alábbi jogcímek alapján kérhetik:

 • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,
 • gyermeke tartósan beteg vagy fogyatékkal élő,
 • családjában három vagy több gyermeket nevelnekebben az esetben a szülőnek nyilatkoznia kell a vele közös háztartásban élő gyermekek számáról, ezen belül 18 éven aluli gyermekek számáról, a 25 évesnél fiatalabb, köznevelési intézményben nappali rendszerű oktatásban részt vevő vagy felsőoktatási intézményben nappali képzésben tanuló gyermekek számáról, valamint életkortól függetlenül tartósan beteg vagy súlyos fogyatékos gyermekek számáról
 • ha a gyermek nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság.

Az étkezési igények rögzítésekor az alábbi dokumentumot minden esetben legyenek szívesek magukkal hozni:

Étkezési kedvezmény igénylése esetén szükséges még:

 • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság esetén: a megállapításról szóló hatósági határozat,
 • gyermek tartós betegsége vagy fogyatékosséga esetén: orvos által kiállított igazolás tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermekről (formanyomtatvány: www.hunyadisok.hu/tartosbetegseg.pdf), a területileg illetékes szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye, valamint a Magyar Államkincstár határozatának másolata magasabb összegű családi pótlékról,
 • három vagy több gyermeket nevelő család esetén: nyilatkozat a közös háztartásban élő gyermekek számáról,
 • nevelésbe vett gyermek esetén: a gyermek elhelyezéséről rendelkező határozat.

A kedvezményre való jogosultság igazolása nélkül a teljes étkezési díj felszámításra kerül!

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

 

Toldi Alexandra
iskolatitkár